Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Tom Dumoulin in de witte trui tijdens de Tour de France ANP

Hij heeft de knoop nog altijd niet doorgehakt. Ook niet na de bekendmaking van het rittenschema van de 103de Tour de France. Maar Tom Dumoulin sluit deelname aan La Grande Boucle zeker nog niet uit.

"De route ziet er veelbelovend en divers uit en het zal een spannende Tour worden tot het einde. Er zijn twee tijdritten opgenomen in het rittenschema, een lange tijdrit op een glooiend parcours en een klimtijdrit. Het is een schema dat mij in eerste instantie goed zou moeten kunnen liggen, mede ook door het beperkte aantal aankomsten bergop."

'Interessant parcours voor mij'

Minder klimwerk is niet per definitie een voordeel voor de Limburger, zo stelt hij. "Want het levert vaak veel strijd op gedurende de etappe. Kortom, het is een interessant parcours voor mij."

Ook de Giro d'Italia, met drie tijdritten, lijkt ideaal voor Dumoulin. "Mijn wedstrijdprogramma voor volgend seizoen is nog niet gemaakt en we zullen in de komende weken samen met de ploegleiding de details gaan bekijken, om te bepalen welke wedstrijden het beste passen."

En Gesink?

De nummer zes van de voorbije Tour de France weet ook nog niet zeker wat zijn plan voor 2016 gaat zijn. "Het is nog wat vroeg om er echt iets over te zeggen. Het seizoen zit er pas net een week op."

De kans bestaat dat Gesink niet voor het klassement gaat. "De Olympische Spelen zijn vlak na de Tour, dan ga je zo'n seizoen toch anders indelen." 

STER reclame