Marianne Vos wint de eerste La Course in 2014, maar dit jaar is ze er niet bij
NOS Wielrennen

Opnieuw Nederlandse winnares op Champs-Élysées?

Voordat de strijd om de laatste etappezege tussen sprintkanonnen als Mark Cavendish en André Greipel losbarst op de Champs-Élysées, rijdt ook het vrouwenpeloton in de tweede editie van de eendagskoers La Course om de dagzege in Parijs.

Vijftien Nederlandse vrouwen stappen zondagmiddag op voor La Course, waaronder Anna van der Breggen - de kersverse winnares van de zware rittenkoers Giro Rosa - en Kirsten Wild, die vorig jaar in de eerste editie van La Course in de sprint verloor van Marianne Vos.

Vos verdedigt titel niet

Vos is er dit jaar wel bij in Parijs, maar stapt zelf niet op de fiets. De Brabantse wielrenster is overtraind en komt dit seizoen niet meer in actie. La Course werd vorig jaar op initiatief van Vos voor het eerst gereden.

Complete rittenkoers nog een stap te ver

Vos doet al jaren haar best om de Tour de France voor vrouwen in ere te herstellen. Tussen 1984 en 2004 kende het wielrennen de Tour Féminin, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen, maar vooral door gebrek aan sponsors werd het evenement van de kalender geschrapt.

De laatste vrouwelijke versie van de Tour werd in 2009 gereden en bestond toen uit vier etappes. De organisatie vond een complete rittenkoers nog te ver gaan en koos in 2014 voor een eendaagse wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl