NOS SportAangepast

Dream Team overklast Argentinië, Servië wint Balkanclash

De Amerikaanse basketballers hebben zich met groot vertoon van macht ten koste van Argentinië geplaatst voor de halve finales van het olympisch toernooi. In de kwartfinales werd het 105-78 voor het Dream Team. Servië ging ten koste van buurland Kroatië verder.

De Amerikaanse ploeg, met NBA-sterren als Kevin Durant, Carmelo Anthony en Kyrie Irving, kwam traag op gang tegen de Argentijnen en keek na zes minuten spelen zelfs tegen tien punten achterstand aan (9-19).

Manu Giinobili neemt geemotioneerd afscheid van het publiek

De verhoudingen werden echter nog in het eerste kwart hersteld en na tien minuten namen de Amerikanen de leiding. Ze maakten een show van het vervolg van de wedstrijd, die de laatste zou blijken te zijn van Manu Ginobili.

De Argentijn, die met zijn land in 2004 olympisch goud won en met zijn ploeg San Antonio Spurs meerdere keren NBA-kampioen werd, zet een punt achter zijn interlandloopbaan.

Het Dream Team behaalde in de groepsfase met vijf zeges het maximale resultaat. In de halve finales stuiten de Amerikanen op Spanje, dat eerder op de dag eenvoudig afrekende met Frankrijk (92-67). De Spanjaarden verloren bij de Spelen van 2008 en 2012 telkens in de finale van de Amerikanen.

De Serviër Miroslav Raduljica (l) dunkt met de Kroaat Dario Saric (r) in de buurt

In de strijd om de hoogste Balkaneer in het olympische basketbaltoernooi waren de Serviërs met 86-83 te sterk voor de Kroaten. Bogdan Bogdanovic maakte de meeste punten bij de Serviërs. Hij scoorde 18 punten.

In de halve finales stuiten de Serviërs vrijdag op Australië.

De Kroaat Krunoslav Simon (r) in duel met de Serviër Bogdan Bogdanovic (l)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl