Mary Hanna (hier in 1997) is de oudste Australische olympiër in Rio de Janeiro. De amazone zal 61 jaar en 253 dagen oud zijn als het dressuurtoernooi begint
NOS Sport

60-jarige Australische amazone debuteert in Rio

De Australische dressuuramazone Sue Hearn zal op 60-jarige leeftijd haar debuut maken op de Olympische Spelen. Ze kreeg alsnog een plaats in het dressuurteam voor Rio nadat haar landgenote en eerste keus Kelly Layne zich met een geblesseerd paard moest terugtrekken.

Hearn is overigens niet eens de oudste in de olympische dressuurploeg van Australië. Mary Hanna, die aan haar vijfde Spelen zal meedoen, is een jaar ouder.

Record oudste olympiër blijft staan

De Australische amazones komen nog niet in de buurt bij de oudste deelnemer ooit aan de Olympische Spelen. Dat is de Zweedse schutter Oscar Swahn. Swahn was 72 jaar en 10 maanden bij de Spelen in Antwerpen in 1920.

De Japanner Hiroshi Hoketsu leek dat record in Rio de Janeiro te kunnen verbeteren. De dressuurruiter, die in 1964 voor het eerst deelnam, was al de oudste olympiër in 2008 en 2012 en zou op zijn 75ste de oudste deelnemer ooit kunnen worden.

Hoketsu kon echter geen ticket afdwingen voor Rio. Zijn paard werd vlak voor het kwalificatietoernooi ziek.

Vrieling oudste Nederlander

De oudste atleet in de Nederlandse delegatie in Rio is springruiter Jur Vrieling. Hij wordt vlak voor de Olympische Spelen, op 31 juli, 47 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl