Dit is een nieuwsbericht van
Omroep West

Kotsende alcomobilist van snelweg gehaald: 'Respectloos naar je medemens'

Een dronken automobilist slingerde in de nacht van zaterdag op zondag over de A13. Toen agenten van de verkeerspolitie de bestuurder aan de kant zetten, bleek hij over zichzelf en zijn portier te hebben gekotst.

De agenten zagen de man slingeren over de snelweg. 'Ongelofelijk respectloos naar je medemens toe, om in deze staat achter het stuur te stappen', schrijft de politie op Facebook over deze 'alcomobilist'. De agenten deelden ook beelden van de automobilist.

Uiteindelijk lukte het de agenten om de man te laten stoppen. Toen zagen ze dat de bestuurder zo dronken was dat hij tijdens het autorijden over zichzelf en het portier van de auto had gekotst.

De bestuurder is daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de man iedere medewerking.

Rijbewijs ingenomen

De politie heeft het rijbewijs van de dronken bestuurder ingenomen. Ook is een proces-verbaal naar de officier van justitie gestuurd. Daarin hebben de agenten ook opgenomen dat de man weigerde mee te werken.

Wat er precies met de bestuurder gaat gebeuren is nog niet bekend. Volgens de verkeerspolitie zal de man waarschijnlijk een educatieve cursus bij het CBR moeten gaan volgen.

Deel artikel: