Dit is een nieuwsbericht van
Omroep West

Thomas (33) in coma nadat hij bewusteloos uit zee wordt gehaald, familie zit vol met vragen

'Thomas vecht voor zijn leven en het is voor ons nog steeds onduidelijk wat er in het water is gebeurd.' Aan het woord is de 30-jarige Vivienne. Haar broer Thomas werd bijna drie weken geleden bewusteloos uit de zee in Scheveningen gehaald. In een poging om duidelijkheid te krijgen over wat hem is overkomen, doet zij eenmalig haar verhaal aan Omroep West.

Terug naar zondag 28 juli. Thomas arriveert om 16.00 uur samen met zijn vriendin en hun tien maanden oude zoontje bij strandtent Hart Beach op Scheveningen. De jonge vader, die nog maar net in het Haagse Statenkwartier woont, besluit rond 16.15 uur een verfrissende duik te nemen. Hij doet dat alleen en draagt op dat moment een donkerblauwe zwembroek.

Voor de sportieve dertiger, die 1.85 meter lang is, is het strand een bekende plek, zo weet zijn zusje. 'Hij was regelmatig in zee te vinden en kan goed zwemmen. Thomas nam wel vaker een duik en komt graag op het strand. Het is een vriendelijke jongen die tot die dag vol in het leven staat.'

Bewusteloos uit het water gehaald

Omdat het Noor, de vriendin van Thomas, opvalt dat-ie wel erg lang wegblijft, besluit ze hem met hun zoontje van tien maanden te gaan zoeken. Als ze bij de vloedlijn aankomt, ziet ze tot haar grote schrik dat Thomas levenloos uit het water wordt gedragen.

De hulpdiensten rukken groots uit en op het strand landt een traumahelikopter. Wat volgt is een minutenlange reanimatie. De man wordt uiteindelijk met spoed naar het HagaZiekenhuis in Den Haag gebracht.

28 juli: reddingsactie op strand Scheveningen

Artsen concluderen vooralsnog dat Thomas door een onbekende oorzaak onwel is geworden, verdronken en daardoor een hartstilstand heeft gehad. Onduidelijk is echter hoe en waar dit heeft plaatsgevonden.

Op zijn lichaam zijn geen sporen van trauma of letsel aangetroffen en dat maakt het voor de familie extra lastig om een beeld te krijgen van wat hem is overkomen. 'Mijn broer ligt nog steeds in coma. Zijn toestand is zorgwekkend en hij vecht voor zijn leven. Wij vragen ons daarom af of er mensen zijn die tegelijkertijd met hem in de zee waren en iets hebben gezien', aldus Vivienne.

Videobeelden

Ondanks dat er in de dagen na het ongeluk meerdere getuigen contact opnemen met de familie van Thomas, is er nog altijd veel onduidelijk. De tot dusver verkregen videobeelden geven geen volledig beeld van de situatie en daarom hoopt Vivienne nu alsnog op nieuwe aanknopingspunten.

'Het is voor ons nog steeds een grote puzzel. We zouden voor de verwerking heel graag willen weten wat er is gebeurd, voor zover dat mogelijk is.'

Deel artikel: