Dit is een nieuwsbericht van
Omroep West

Politie bekogeld met zwaar vuurwerk in Schilderswijk na Nederland - Turkije

De politie en Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagavond met zwaar vuurwerk bekogeld in de Schilderswijk in Den Haag. Nadat voetbalfans feestend en toeterend de straat opgingen, sloeg de sfeer bij sommige groepen om. ME en Marechaussee hebben meerdere charges uitgevoerd.

Na de kwartfinale op het EK voetbal tussen Nederland en Turkije, gingen in Den Haag veel mensen de straat op, zowel Nederlandse als Turkse supporters. Er werd vuurwerk afgestoken, getoeterd en feestgevierd.

Maar na enige tijd sloeg de sfeer om. De Koninklijke Marechaussee, die met meerdere busjes aanwezig was, werd bekogeld met zwaar vuurwerk. Ook de politie werd bekogeld. Dat gebeurde bij de kruising Palletplein en Hobbemastraat.

Kijk hier naar de onrust in de Schilderswijk in Den Haag:

Agenten in Schilderswijk bekogeld met vuurwerk

De ME en de Koninklijke Marechaussee voerden tegen middernacht charges uit. 'Het is mooi geweest, ga naar huis', riep een agent om. 'Verwijdert u zich, of er zal geweld worden gebruikt.'

Na de charges kwamen steeds weer nieuwe mensen de weg op. 'Een kat-en-muisspel', noemt een verslaggever van Omroep West het. Pas rond 0.45 uur keerde de rust langzaam terug in de Schilderswijk.

Samenvatting van de onrust in de Schilderswijk in Den Haag:

Deel artikel: