Dit is een nieuwsbericht van
Rijnmond

Deze nieuwe 'urban woonmolen' krijgt appartementen tot 1 miljoen euro

Molenstad Schiedam krijgt er een nieuwe molen bij. Maar in plaats van een graanmolen, verschijnt er een zogenoemde 'urban woonmolen'. Inclusief horeca, dakterras en ramen tot het plafond.

De 53 meter hoge woontoren, genaamd s'MAAK, moet de nieuwe entree van Schiedam worden. Door vier kruislingse strepen krijgt het complex op het Stationsplein bij station Schiedam Centrum het uiterlijk van een molen.

Naast ruimte voor horeca op de benedenetage komen er 91 woningen in de nieuwe woonmolen. De prijzen van de appartementen lopen volgens Funda uiteen van 360 duizend euro tot 1 miljoen.

De ingang van nieuwbouwproject s'MAAK

Aangepast plan

De bouw start deze maand, maar dat had eigenlijk al begin vorig jaar moeten gebeuren. De reden: de toenmalige projectontwikkelaar kreeg van verzekeraar Woningborg geen certificaat voor de bouw. In februari 2023 gingen de bouwplannen dan ook definitief van tafel.

In maart van dit jaar was er ineens een doorbraak. De grond waarop de woontoren komt werd doorverkocht aan een nieuwe projectontwikkelaar: U Vastgoed. Met een paar wijzigingen aan de toren kon de bouw alsnog doorgaan, vertelde Jan Ultee van U Vastgoed destijds aan de Schiedamse Omroep Twee.

Een van die wijzigingen was het weghalen van het grote LED-scherm dat in eerste instantie op de voorkant van s’MAAK zou komen. Dit scherm zorgde voor weerstand bij de omwonenden. Ze waren bang voor lichtoverlast.

Het oude ontwerp van s'MAAK, met een groot LED-scherm

‘Urban woonmolen’

Nu gaat de bouw van de ‘urban woonmolen’ toch van start en de eerste appartementen moeten zeer binnenkort in de verkoop gaan. In de nieuwste plannen van U Vastgoed is ruimte voor meer verschillende soorten woningen. De appartementen variëren van kleinere woningen van 69 vierkante meter tot een penthouse van 150 vierkante meter.

Ondanks de verschillen in grootte, zijn bijna alle appartementen verzekerd van ramen tot aan het plafond. Ook hebben veel van de woningen een balkon. Rond de vierde etage is bij het lage gedeelte van het gebouw een gemeenschappelijk dakterras te vinden. Volgens de planning zullen begin 2026 de eerste bewoners hun nieuwe huis in de woonmolen kunnen betreden.

Het dakterras op het lagere gedeelte van s'MAAK
Woontoren s'MAAK zal samen met het nieuwe 'Terras aan de Schie' de nieuwe entree van Schiedam vormen

Deel artikel: