Dit is een nieuwsbericht van
Rijnmond

Dit wordt de nieuwe wandelbrug over de drukke 's Gravendijkwal, in 2025 gaat-ie open

Zigzaggen en omlopen over een druk kruispunt. Zo moet je als voetganger nu nog de drukke 's Gravendijkwal oversteken, de verkeersader die vanuit Rotterdam-Noord bijna recht naar beneden naar de ingang van de Maastunnel loopt. Straks - binnen twee jaar - pak je de loopbrug. Die brengt je snel van de nieuwe wijk Little C naar het Erasmus MC en door naar het Museumpark. De financiering is rond, het ontwerp ligt klaar en de bouw gaat in de zomer van 2024 beginnen.

Zes miljoen euro is nodig voor het realiseren van de 100 meter lange wandelbrug over de ‘s Gravendijkwal. Dat geld is bijeengebracht met hulp van Stichting Daniel den Hoed, KWF Kankerbestrijding en deelnemers aan de Rotterdam Marathon. Honderden lopers hebben zich de afgelopen editie voor ruim één miljoen euro laten sponsoren.

"We zijn enorm trots op het fantastische bedrag dat vele lopers hebben opgehaald en verheugd dat we op deze manier de belangrijke verbinding tussen mentale en fysieke kankerzorg mogelijk kunnen maken”, zegt KWF-directeur Johan van de Gronden.

Dankzij de brug wordt het ziekenhuis straks beter bereikbaar voor familieleden van kankerpatiënten. Tijdens de vaak zware behandelingen kan familie logeren in het Familiehuis van de Stichting Daniël den Hoed, dat in de nieuwe wijk Little C zit. "Dat naasten binnen enkele minuten in het ziekenhuis kunnen zijn, zelfs midden in de nacht, is voor de patiënt een geruststellende gedachte. We zijn dan ook erg blij dat de beloofde brug er gaat komen”, zegt Rachel Maréchal, directeur Familiehuis Daniel den Hoed.

Impressie van de wandelbrug over de 's Gravendijkwal

De loopbrug is vrij toegankelijk voor iedereen. Niet alleen het ziekenhuis is makkelijk bereikbaar, ook kunnen voetgangers vanuit Delfshaven via deze route makkelijk naar de binnenstad wandelen. De Rotterdamse wethouder van Buitenruimte, Vincent Karremans, noemt de brug een nieuw icoon voor de stad. "We steunen dit hartverwarmende project van harte en zijn trots dat we het nu, mede dankzij de gulle giften van anderen, waar kunnen maken.”

De brug wordt vernoemd naar Dr. Daniel den Hoed, Rotterdams arts en grondlegger van de radiotherapie in Nederland. Zijn zoon Willem is trots dat zijn vaders binding met Rotterdam letterlijk tot uitdrukking komt in dit bouwwerk. “Dit houdt het werk van mijn vader levend.”

Op de loopbrug komt een gedicht en een ode aan Daniel den Hoed. De bouw begint in augustus 2024.

Deel artikel: