Dit is een nieuwsbericht van
Rijnmond

VIDEO: Wat een klap! Brandweerauto vliegt uit de bocht, één brandweerman nog in ziekenhuis

Bij het ongeluk vrijdagavond met een brandweerauto in Capelle aan den IJssel is één brandweerman zwaargewond geraakt. Hij heeft veel botbreuken en ligt nog in het ziekenhuis. Zijn collega kwam er beter vanaf. Na een nacht in het ziekenhuis mocht hij, weliswaar bont en blauw, weer naar huis. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat dat aan Rijnmond weten.

Een 112-videograaf was uitgerukt om verslag te doen van de brand waar de brandweerwagen naar op weg was. Te zien is dat een zogenoemde tankautospuit voorop rijdt, gevolgd door de ladderwagen. Op het moment dat de wagen van de Abram van Rijckevorselweg de Kanaalweg opdraait, gaat het mis. In de bocht kantelt de wagen. De klap is enorm. De woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat het aanzienlijk slechter had kunnen aflopen. De wagen raakt een boom gelukkig niet met de cabine maar met de bovenkant.

Bekijk hier de video waarin de brandweerwagen uit de bocht vliegt (kijk vanaf ongeveer 35 seconden):

Hoogwerker brandweer valt om tijdens rit richting woningbrand in Capelle aan den IJssel

De wagen is zwaar beschadigd. De verwachting is dat die total loss is. Of dat inderdaad zo is, wordt nog onderzocht. Voor de brandweermannen die hun collega's uit de auto hebben gehaald, is meteen die avond nog hulp gekomen. Dit ongeval heeft een enorme impact op ze gehad. Gezamenlijk hebben ze dit verwerkt.

Directeur Arjen Littooij van de Veiligheidsregio steunt op Twitter zijn collega's.

De brandweerwagen kwam via een boom tegen een lantarenpaal tot stilstand.
De inzittende twee brandweermannen moesten door hun collega's uit hun wagen worden gehaald

Deel artikel: