Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Zeeland

Inwoners Veere nemen tweede installatie voor duurzame energie in gebruik

Inwoners van Veere die zich verenigd hebben in Zonne-Energie Veere Coöperatie (ZEV) nemen binnenkort een tweede installatie voor duurzame energie in gebruik. De eerste zonnepanelen hiervoor zijn geplaatst op het dak van een aannemersbedrijf in Gapinge.

Een deel van de zonnepanelen is al geplaatst op het dak van een aannemingsbedrijf

ZEV is een coöperatie met 49 leden, veelal inwoners van de kern Veere en bedrijven uit de gemeente. De coöperatie werd vorig jaar opgericht op initiatief van de Staadsraad Veere. In totaal deden toen 26 huishoudens uit Veere mee. Inmiddels zijn er 49 deelnemers.

Op de daken van de monumentale huizen in Veere mogen geen zonnepanelen geplaatst worden. In plaats daarvan kopen huishoudens energiecertificaten voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van iemand anders, veelal een bedrijf.

Omdat er vorig jaar meer gegadigden waren, werd er een wachtlijst ingesteld. Omdat ook een aantal grote bedrijven meedoen kan nu al een tweede installatie aangelegd worden op het dak van een aannemingsbedrijf uit Gapinge, dat zelf ook meedoet in ZEV. Ook de gemeente heeft certificaten afgenomen.

Deel artikel: