Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Zeeland

Deze 'Zeeuwse MKB-pareltjes' maken kans op de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022

De genomineerden voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022 zijn bekend: VKP bouw, Flikweert Vision, Omniboost, Colijn BV en Reijnpack zijn de bedrijven die kans maken op de innovatieprijs. Dat maakte gedeputeerde en juryvoorzitter Jo-Annes de Bat zojuist bekend in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 is vanmiddag uitgereikt aan Q-Aviation.

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt. De prijs gaat ieder jaar naar een Zeeuwse ondernemer die de meest aansprekende innovatie heeft ontwikkeld. "We doen het al heel wat jaren en we willen vooral de innovatieve bedrijven in het zonnetje zetten", zegt voorzitter en gedeputeerde Jo-Annes De Bat.
"Ieder jaar lukt het weer om een grote lijst van potentiele kandidaten samen te stellen. Iedere keer zeggen we weer: het is goed dat we zo veel van die mooie pareltjes hebben in de MKB, de bedrijven zijn niet overal bekend, dus op deze manier geven we ze bekendheid."

'Innoveren moet'

Daarnaast is het volgens De Bat van groot belang dat Zeeuwse bedrijven blijven vernieuwen en daar mogen ze volgens hem zeker voor in het zonnetje gezet worden. "De noodzaak van innoveren zit in allerlei sectoren: bijvoorbeeld in de landbouw of in de bouw. Daar hebben we gewoon mensen tekort. Dat gat wordt opgevuld met innovatie van technologie, dus innoveren moet."

De volgende bedrijven hebben dat gedaan en maken dus kans op de titel:

De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerden. Daarnaast doen studenten van de HZ University of Applied Sciences onderzoek naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Wat vind jij de beste innovatie?

Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt. In november kun je daarvoor je stem uitbrengen op de website van Omroep Zeeland.

Meer informatie over de genomineerden vind je op de website van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. Op 8 november worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt op de netwerkbeurs Contacta in Goes.

Vorig jaar won Fylm de publieksprijs en Q-Aviation de juryprijs.

Deel artikel: