Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Zeeland

Museum Veere laat 'stiekem' coronakunst zien

Een tentoonstelling gaan bekijken in een dicht museum, het kan in Veere. De winkel van het museum Veere mag namelijk wel open en klanten op afspraak ontvangen, dus hebben ze de winkel gewoon een stukje groter gemaakt en de lege plekken gevuld met kunst in tijden van corona.

Museum Veere laat 'stiekem' coronakunst zien

Portretten met mondkapjes, huilende wolven en crucifixen met injectienaalden maar ook hoopvolle landschappen en vertederende keramiek. 29 Zeeuwse kunstenaars met totaal uiteenlopende stijlen hebben werk gemaakt waarmee ze uiting geven aan hun gevoel in tijden van corona.

Huilende wolf

Kunstenaar Marion Crezée uit Veere leverde voor de tentoonstelling het schilderij Wolvenuur. Zij verloor in 2019 haar partner en een goede vriendin. De huilende wolf in het bos is voor haar een aandenken aan haar dierbaren maar ook een icoon van deze tijd.

Kunstenaar Christina de Vos maakt al eerder een serie portretten van vrouwen met mondkapjes en fel brandende harten. Voor deze tentoonstelling in Veere creëerde ze een vrouw met een bezwaard hart maar hoopvolle ogen.

De tentoonstelling in Museum Veere is vanaf 2 april te bezoeken vanuit de winkel van het museum. Uiteraard alleen op afspraak.

Deel artikel: