Dit is een nieuwsbericht van
RTV Utrecht

Geen waterpolo? Dan maar een sexy zwemkalender

Het coronavirus verbiedt ze om nog wedstrijden te spelen, maar het waterpoloteam van Zwemvereniging Utrecht zit niet stil. In plaats van spetters in het water, zetten ze de spetters van het herenteam op een eigen kalender.

Waterpolospeler Jeroen van Engelen opperde het idee. "Toen de coronacrisis begon, zagen we dat sponsoren hun hand op de knip hielden. Waarom zouden we dan niet zelf wat creatiefs bedenken om geld in te zamelen? Een speciale kalender van de herenselectie!"

Elke foto heeft een persoonlijk tintje

Het vergde de nodige organisatie, maar de spelers konden een voor een voor de camera tijdens een coronaproof fotoshoot. De foto's zijn gemaakt door Bente Joy. "In het begin vonden sommige mannen het wel een beetje ongemakkelijk", vertelt Jeroen. "Maar dat gevoel verdween gelukkig snel en je merkte dat iedereen er om kon lachen."

Persoonlijk

Hoe ziet zo'n 'spetterkalender' er dan uit? Er zijn 23 waterpolospelers gefotografeerd, dus elke maand heeft meerdere foto's. De mannen staan elk twee keer op de foto: een keer enkel met een waterpolobal en een keer met iets dat hen kenmerkt. "Zo hebben we een fietsenmaker, een badmeester en iemand die in de bouw werkt. Zo wilden we de kalender een leuk persoonlijk tintje geven", zegt Jeroen. Zelf staat hij met een chefschort op de foto, want zijn grote hobby, naast waterpolo, is koken.

De waterpolospelers bedachten een creatieve oplossing om wat extra geld in te zamelen voor hun vereniging

Arie Rinsema (21) speelt al sinds zijn tiende bij de zwemvereniging. Hij is ook student aan de kunstacademie en poseerde daarom met kwasten en een schilderspalet. "Ik vond het hartstikke grappig om deze shoot te doen", zegt hij. "Ik hoop dat mensen net zo enthousiast zullen reageren als wij zijn!"

Steuntje in de rug

Door de verkoop van de kalender hopen de mannen hun vereniging een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijd. "Als vereniging hebben we simpelweg niet genoeg aan alleen contributie om de kosten te dekken. Met de opbrengsten kunnen we enorm veel doen, zoals nieuw materiaal aanschaffen en vergoedingen geven aan onze vrijwilligers", zegt Jeroen.

Jeroen van Engelen kwam op het idee

Naar verwachting komt de kalender eind november uit. Alleen een passende naam ontbreekt nog. Heb je een leuke suggestie? Dat kun je mailen naar sponsoring@zvutrecht.nl "Degene die met de leukste naamsuggestie komt, krijgt van ons een gratis kalender!", lacht Jeroen.

Deel artikel: