Dit is een nieuwsbericht van
RTV Utrecht

Politiebond: speel Eredivisie-wedstrijden voortaan zonder publiek

Als het aan politiebond ACP ligt, worden voetbalwedstrijden in de Eredivisie zonder publiek gespeeld. Voorzitter Wim Groeneweg zegt in De Telegraaf dat dat nodig is vanwege het gebrek aan capaciteit bij de politie.

Uit de Veiligheidsmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt de politie zelden of nooit in hun eigen buurt te zien. "Dat is zorgelijk", vindt Groeneweg. Volgens hem ligt een deel van de oorzaak van die onzichtbaarheid aan een gebrek aan politiepersoneel.

De ACP-voorzitter vindt daarom dat er prioriteiten gesteld en harde keuzes gemaakt moeten worden. "Eén daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij evenementen. Na de winterstop begint het voetbal weer in de Eredivisie. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn", aldus Groeneweg in de krant.

Volgens de politie is de inzet rondom voetbalwedstrijden bij de Eredivisie de afgelopen jaren veel minder geworden. "Voetbalclubs nemen meer voor hun rekening. De politie is er alleen buiten het stadion."

Deel artikel: