Dit is een nieuwsbericht van
RTV Utrecht

Eemnes gaat Oekraïense vluchtelingen huisvesten in tijdelijke woonunit

De gemeente Eemnes gaat Oekraïense vluchtelingen huisvesten in tijdelijke woonunits. De woningen blijven maximaal vijf jaar staan en zijn bedoeld voor Oekraïners die nu nog in een noodopvang zitten of ondergebracht zijn bij gastgezinnen.

De woonunits moeten op de groenstrook komen aan de Barbeelstraat. De bedoeling is dat er ruim dertig huishoudens terechtkunnen in 32 units. Eemnes wil "een goede uitstraling, geen containerwoningen en geen grote aantallen vluchtelingen", meldt de gemeente.

Veel Oekraïners die in Eenmes zijn opgevangen wonen tijdelijk in kerkelijk centrum "De Wel" aan de Rutgers van Rozenburglaan. Daar worden vooral vrouwen en kinderen opgevangen.

Naast de woonunits voor Oekraïners zullen er ook acht kleine woningen worden geplaatst voor starters. Die zijn bedoeld voor inwoners uit Eemnes.

In de 32 nieuwe woonunits zullen in ieder geval de Oekraïense vrouwen en kinderen worden geplaatst die nu worden opgevangen in De Wel. Na vijf jaar zullen de vluchtelingen naar een andere locatie in Eemnes verhuizen.

Deel artikel: