Dit is een nieuwsbericht van
RTV Utrecht

Geen GHB in bloed van drie studenten die tijdens Franse wintersportreis onwel werden

In het bloed van drie van de Nederlandse studenten die tijdens de après-ski in het Franse Risoul onwel werden, is geen GHB gevonden. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het bloedonderzoek. Wel hadden de studenten uit Utrecht en Rotterdam een grote hoeveelheid alcohol in hun lichaam. Dat meldt RTL Nieuws, op basis van het Openbaar Ministerie in Gap.

Op 23 maart meldden zich drie studenten uit Rotterdam en Utrecht bij de politie. Zij deden aangifte van drogering de avond ervoor, waarna hun bloed werd onderzocht. Nu blijkt dat er in ieder geval geen GHB in hun bloed zat, maar wel veel alcohol. Of er wel andere stoffen zoals cocaïne, cannabis of heroïne in het bloed zaten, moet nog blijken. Die onderzoeksresultaten volgen later. Negen eerstejaars studenten van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) en de vrouwelijke studentenvereniging UVSV werden uiteindelijk onwel tijdens de skireis. Vijf studenten moesten zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen. De vakantie werd voortijdig afgebroken.

Ook studenten van studentenverenigingen uit Leiden, Maastricht, Leeuwarden en Nijmegen werden twee weken geleden op verschillende avonden onwel tijdens het uitgaan in de Franse wintersportplaats. Er is waarschijnlijk bij meerdere studenten bloedonderzoek gedaan, zegt RTL Nieuws. Maar het Franse OM kan daar niets over zeggen omdat er bij hen maar drie aangiftes liggen.

Deel artikel: