Dit is een nieuwsbericht van
RTV Utrecht

Geen vergunning voor bomenkap Beverweert

Bij Kasteel Beverweert werden deze week tientallen bomen gekapt. Omwonenden zagen het gebeuren en maken zich er zorgen over. Tijdens een wandeling langs het landgoed bij Werkhoven zijn al die omgezaagde bomen goed te zien. Daarnaast is een aantal maanden geleden een monumentaal hekwerk weggehaald. De eigenaar zegt dat het gerestaureerd wordt, maar tot op heden is het hek nog niet teruggeplaatst.

De gemeente Bunnik bevestigt dat er geen vergunning is voor de bomenkap en heeft de eigenaar van het landgoed gesommeerd om de werkzaamheden stil te leggen. In een reactie stuurt een woordvoerder: "Op woensdag 5 januari jl. heeft de gemeente Bunnik alle werkzaamheden op landgoed Beverweert stopgezet. Aanleiding was het weghalen van het hekwerk rondom het landgoed en het kappen van bomen. De eigenaar van het landgoed heeft geen vergunning voor het kappen van bomen op het landgoed en hiervoor ook nog geen vergunning aangevraagd. Zijn vergunningaanvraag voor restauratie van het hekwerk is nog in behandeling."

Verslaggever Ulrike Nagel bij de wegafzetting van Kasteel Beverweert

Ook heeft de gemeente de weg afgezet: "De toezichthouder constateerde dat er bomen werden gekapt en dat dit kan leiden tot een gevaarlijke situatie. De overgebleven bomen kunnen wind vangen, waarbij het risico bestaat dat ze op de openbare weg vallen. De gemeente heeft de openbare weg en de wandelpaden rond het landgoed uit voorzorg afgesloten om ongevallen door vallende bomen te voorkomen."

Vrijdagmiddag wordt duidelijk dat de eigenaar van het landgoed zich daar niet aan houdt - de takken van de omgezaagde bomen gaan door de versnipperaar en worden met een vrachtwagen afgevoerd. Ook kunnen wandelaars en auto's gewoon via de weg langs het landgoed Beverweert rijden.

Omwonenden vermoeden dat de eigenaar appartementen op het terrein wil bouwen. De gemeente zegt daar in een reactie niets van te weten, wel staat er in het bestemmingsplan dat er een mogelijkheid is om zorgappartementen op het landgoed te realiseren, maar ook daar is bij de gemeente nog geen vergunning voor aangevraagd. De eigenaar was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

Deel artikel: