Dit is een nieuwsbericht van
RTV Utrecht

Nieuwe app voor mensen met een beperking moet date regelen makkelijker maken

Erwin Oudshoorn uit Mijdrecht begon z'n eigen datingsite

Een afspraakje regelen via een datingapp, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking of stoornis worden vaker afgewezen op de reguliere datingsites of apps. Ze leggen moeilijker contact of het contact wordt verbroken als ze een foto van zichzelf sturen. Voor hen is er binnenkort een nieuwe app: Capido.

Erwin Oudshoorn met zijn app Capido.

"Bij veel andere apps gaat het vaak om uiterlijk", vertelt bedenker van de app Erwin Oudshoorn. "Dat is in deze tijd erg belangrijk, blijkbaar. Bij Capido gaat het over alles behalve uiterlijk."

Laagdrempelig contact vinden

Oudshoorn richtte ruim vier jaar geleden de datingsite Capido op. De 33-jarige Mijdrechter werd geboren met lymfatische malformatie. Daardoor is hij lastig te verstaan en ziet hij er anders uit. Hij merkte dat hij op reguliere datingsites vaak afgewezen werd. Daarom besloot hij een alternatieve site te beginnen. Iedereen kan er terecht, maar de site richt zich vooral op mensen met een beperking, lichamelijk of geestelijk. En ook autisten maken er veel gebruik van. "Zij hebben meer moeite met het contact leggen met andere mensen. En dit is een laagdrempelige manier om contact te vinden."

De site kent inmiddels zo'n 6000 gebruikers uit Nederland en België. En nu komt er dus ook een app voor op de telefoon. Die app is nog in ontwikkeling maar moet binnen een paar maanden helemaal klaar zijn.

De ware

Erwin kent overigens genoeg succesverhalen van stellen die elkaar via zijn site hebben ontmoet, maar zelf heeft hij de ware nog níet ontmoet. "Ik zoek zelf een sportieve vriend van rond mijn eigen leeftijd (33)." Wellicht dat Erwin met de nieuwe app zijn grote liefde wél vindt. Ongetwijfeld gaat hij er een hoop mensen gelukkig mee maken.

Deel artikel: