RTV Oost
Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Burgemeester Snijders roept op tot 'landelijke oplossing' voor prijs van boerenproducten

Burgemeester Snijders van Zwolle wist vanavond het boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in zijn stad te breken. Hij heeft 'begrip voor het standpunt van de boeren', maar bekritiseert ook de manier waarop zij dit weekend actievoerden. Daarnaast roept hij op tot een landelijke oplossing voor de eis van de boeren, die een betere prijs willen voor hun producten.

De Zwolse burgemeester, tevens voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland, heeft vanmiddag een 'intensief gesprek' gevoerd met een aantal boeren en Albert Heijn.

Er werd afgesproken dat de boeren met hun voertuigen om zes uur vanavond vertrokken moesten zijn, een afspraak waar de actievoerders zich aan hielden. De in- en uitgangen van het Zwolse distributiecentrum zijn inmiddels weer toegankelijk en de vrachtwagens kunnen de winkels weer bevoorraden.

'Lege schappen in Noordoost-Nederland'

Het zal enige tijd duren voordat alle schappen in de supermarkten weer gevuld zijn, waarschuwt Snijders. Dat zal niet alleen bij supermarkten van Albert Heijn in Zwolle het geval zijn, zegt Snijders. "Dit zullen we merken in de winkelschappen in heel Noordoost-Nederland."

Daarom roept de burgemeester op een oplossing 'op landelijk niveau' voor de eis van de boeren. Een betere prijs en eerlijke regels voor producenten voor levensmiddelen wordt immers niet in Zwolle bepaald. Dat heeft Snijders vandaag nogmaals benadrukt.

Deel artikel: