Dit is een nieuwsbericht van
Oost

Enorme schade door watermassa in parkeerkelder Enschede: "Water stond 2,5 meter hoog"

De schade is enorm, nadat gisteravond een parkeerkelder van een nieuw appartementencomplex in Enschede volledig was volgestroomd met water. Meerdere auto's zijn total loss, parkeerboxen staan blank en ook het wooncomplex zelf is fors beschadigd. "Het water stond wel 2,5 meter hoog."

Een badkuip, zo noemt een van de bewoners de parkeerkelder van het complex aan het Getfertplein in het centrum van Enschede. Via een hek rijden bewoners het parkeerterrein op, dat verdiept is aangelegd. Op de etages daarboven bevinden zich de appartementen.

Met de hevige regenval van gisteravond stroomden tienduizenden liters water de parkeerkelder in. "Het water stond op een gegeven moment wel 2,5 meter hoog", zegt een van de buurtbewoners. "Het water kon nergens heen. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt."

Beelden van de grote schade:

Enorme schade na watermassa in Enschedese parkeerkelder

'Fouten bij bouw'

De brandweer was tot diep in de nacht bezig om een groot deel van het regenwater weg te pompen. Ook vandaag zijn nog tienduizenden liters water weggepompt.

Buurtbewoners vermoeden dat er fouten zijn gemaakt bij de bouw van het nieuwe appartementencomplex. "Er zit wel een pomp die het water moet wegpompen als het hier vol raakt, maar dat is een heel kleine pomp", zegt een van hen. Of er daadwerkelijk fouten zijn gemaakt bij de aanleg van de parkeerkelder wordt nog onderzocht.

Deel artikel: