Dit is een nieuwsbericht van
Oost

Pro-Palestijnse studenten bezetten bestuursgebouw UT

Pro-Palestijnse actievoerders hebben vanmiddag het bestuursgebouw van de Universiteit Twente bezet. De beveiliging heeft daarna de deuren afgesloten, waarna niemand meer het gebouw in kon. De actie is een protest tegen de banden die de UT zou hebben met bedrijven en instellingen die ''een bijdrage leveren aan de oorlogsvoering door Israël in de Gazastrook."

Eerder al eisten pro-Palestijnse studenten en medewerkers in een brief aan het UT-bestuur dat zij alle directe en indirecte betrekkingen met Israël moet verbreken. Tot hevige protestacties met gebruik van geweld, zoals onder meer op de Universiteit van Amsterdam, leidde het verzet op de Enschedese universiteit nog niet. Vanmiddag besloot een groep studenten wel om over te gaan op bezetting van het bestuursgebouw om hun eis kracht bij te zetten.

Een aantal studenten liet zich opsluiten en er staat een tweede groep actievoerders voor de ingang van het gebouw.

Het bestuur ziet vooralsnog geen reden om verder in te grijpen. "Het klopt dat we op dit moment een aantal demonstranten in en om onze bestuursvleugel hebben. Het gebouw is verder afgesloten. Ze kunnen er wel uit, maar niet meer in. Voor dit moment kunnen ze daar blijven zitten om hun punt te maken", is de verklaring van een UT-woordvoerder.

Deel artikel: