Dit is een nieuwsbericht van
Oost

Dit is hoe de bekende Kampenaar Maas van den Heuvel om het leven kwam

Kampenaar Maas van den Heuvel (84) is om het leven gekomen door verstikking. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost. Eerder al onthulde de omroep dat het slachtoffer ook vastgebonden was en dat er zodoende sprake was van een misdrijf.

Deze week werd een vierde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij deze zaak, een 39-jarige Zwollenaar. Hij blijft de komende weken achter tralies, heeft de onderzoeksrechter vandaag bepaald. Eerder al werden drie andere mannen aangehouden, een 35-jarige ondernemer uit Kampen, een 22-jarige man van Curaçao en een leeftijdsgenoot ervan. Zij zitten allen nog vast.

Gestikt

Het rechercheteam met codenaam 'Zwitserland' hult zich al maanden in stilzwijgen over het onderzoek. Het levenloze lichaam van Maas van den Heuvel werd half oktober vorig jaar in zijn huis aan de Buiten Nieuwstraat in Kampen aangetroffen door de huishoudster. Hij was gekneveld. Sectie heeft aangetoond dat hij gestikt is. Hoe het kwam dat het slachtoffer de adem werd ontnomen, wordt nog onderzocht.

Hardhandige overval

Naast de betrokkenheid bij de dood van Maas, wordt het kwartet verdachten door de politie ook gelinkt aan een hardhandige woningoverval in Epe. Het exacte verband tussen deze twee zaken is onbekend.

Begin volgende maand moeten drie van de vier verdachten zich voor het eerst in het openbaar voor de rechter verantwoorden.

Maas van den Heuvel voor het laatst gezien in café De Lantaarn

Maas van den Heuvel was een bekende Kampenaar die nauwe banden had met de agrarische sector en de politiek. Hij teelde decennialang uien en was onder andere medeoprichter en voorzitter van het CDA in Kampen. Ook had hij verschillende landbouwgerelateerde bestuursfuncties.

Hieronder een video over de gewelddadige overval in Epe, die gelinkt wordt aan de zaak in Kampen.

Deel artikel: