Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Tientallen koeien dood bij forse stalbrand in Rossum

Bij een kalverhouderij aan de Boschweg in Rossum heeft vanmorgen een forse stalbrand gewoed. Tientallen koeien zijn daarbij omgekomen. De stal is volledig verloren gegaan. De brandweer meldt dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen.

Een bedrijf was bezig met werkzaamheden in de stal, maar of dat ook daadwerkelijk de oorzaak van de brand is, kan woordvoerder Mariska Bussink niet zeggen. "Ons Team Brandonderzoek doet daar nog onderzoek naar." Zonnepanelen zijn in ieder geval niet de boosdoener. "Die lagen inderdaad op het dak, maar zijn indirect betrokken geweest bij de brand."

Woordvoerder Mariska Bussink over de stalbrand:

Tientallen koeien dood bij forse stalbrand in Rossum

Alle dieren in de stal kwamen om bij de brand. Het gaat om tientallen kalveren. "Dat is natuurlijk erg verdrietig voor de boer en z'n familie", vertelt Bussink. "Ik heb ze zelf niet gesproken, maar ik heb begrepen dat zij zeer aangedaan zijn door wat er is gebeurd."

Veel rook vrij

Bij de brand kwam ook veel rook vrij, die tot in de verre omgeving te zien was. Een eerder afgegeven advies om ramen en deuren te sluiten is inmiddels opgeheven.

De brand sloeg over naar een naastgelegen schuur, maar volgens de brandweer is door snel ingrijpen de uitbreiding daarin beperkt gebleven.

Deel artikel: