Dit is een nieuwsbericht van
Oost

'Literatuur bij de buur' in Hengelo geeft een heel intiem sfeertje

Neefjes en nichtjes die lekker hangen op de bank. Een buurvrouw die heerlijk ontspant in een riante fauteuil. "Het is een heel ander soort interactie met het publiek", zegt kunstenares Johanneke ter Stege over 'Literatuur bij de buur', een nieuw poëzie-festijn in Hengelo. In negen huiskamers in de stad werd volop genoten.

"Ik vind het echt heel erg leuk", zegt Johanneke ter Stege, woordkunstenaar en muzikant. Ze zingt haar gevoelige teksten in de woonkamer van een ruim appartement net achter het Hengelose station. "Het is veel persoonlijker en je kunt een speld horen vallen. Maar mensen voelen zich ook heel vrij door de sfeer van een huiskamer en gaan soms lekker languit op de bank. Dat is erg grappig."

Gewoon genieten

Het zondagmiddag-evenement wordt georganiseerd door Hengelo Leest. Woordvoerder Hanneke Mentink: "Belangrijkste is dat we het lezen en bezig zijn met literatuur op allerlei manieren proberen te stimuleren. Dat doen we met Het Groot Hengeloos Dictee en met gedichten op muren. En nu dus de combinatie van literatuur met muziek bij mensen thuis. Dat is gewoon genieten!"

Dat vindt ook een bezoekster die in de woonkamer aan de Brouwerij in Hengelo Johanneke ter Stege zag optreden. "Het komt zo ontzettend dichtbij. Dat maakt deze huiskameroptredens echt heel bijzonder."

Literatuur bij de buur in Hengelo geeft een heel intiem sfeertje

Deel artikel: