Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Verbazing over gedwongen opvang asielzoekers Albergen, honderd betogers op de been

Zo'n honderd mensen hebben dinsdagavond geprotesteerd tegen de komst van asielzoekers naar Albergen. Het kabinet heeft besloten hotel 't Elshuys in te richten als opvangcentrum. Het gaat daarbij voorbij aan de gemeente Tubbergen. Het is de eerste gemeente in Nederland die door het kabinet wordt gedwongen om asielzoekers op te vangen.

De tientallen, voornamelijk jongere, demonstranten verzamelden zich voor het gebouw aan de Gravendijk, staken daarbij vuurwerk af, klapten, schreeuwden en hingen een bord aan de gevel met de tekst: 'Albergen zegt nee tegen azc'.

"Albergen wordt overvallen door het nieuws dat hier tot driehonderd asielzoekers komen", vertelt een van de aanwezige betogers. "Wij vinden dat het in goed overleg moet en dat we dan in veel mee willen gaan, maar niet op deze manier."

Dwang

Het kabinet passeert de gemeente Tubbergen bij de toewijzing van hotel 't Elshuys als opvanglocatie. Tubbergen is de eerste gemeente die wordt gedwongen asielzoekers op te vangen. De gemeente zei hierdoor "onaangenaam verrast te zijn".

Volgens het COA kunnen er na wat aanpassingen mogelijk driehonderd asielzoekers terecht in het pand. Op dit moment verblijven er enkele statushouders in het hotel, tot de gemeente een permanente plek voor ze heeft gevonden.

Verbazing over gedwongen opvang asielzoekers Albergen, honderd betogers op de been

Deel artikel: