Dit is een nieuwsbericht van
RTV Oost

Verkeersinfarct in Twente door opnieuw ontwrichtende boerenacties

  • ANP / Sem van der Wal
  • News United

Na de branden en afvaldumpingen op de opritten van snelwegen in de regio zijn er ook vandaag weer acties van boeren. Aan het einde van de ochtend reden over de A35 vanaf Almelo veertig tot vijftig trekkers via knooppunt Azelo naar de A1 richting Borne. Dat veroorzaakt rondom het knooppunt Azelo files op de A35 en de A1. Er werd een blokkade opgeworpen op de snelweg.

Verkeer in Twente ontwricht door boeren acties

De vluchtstrook is wel vrij, maar wordt niet gebruikt om de blokkade te passeren. De politie heeft gevraagd om ingesloten verkeer dat vaststaat tussen Rijssen en Azelo er langs te laten. Daaraan geven de demonstranten gehoor. De actievoerders zijn gaan barbecueën op de weg en zeggen dat zij rond 17.00 uur afgelost worden door een nieuwe ploeg demonstranten.

Tekst gaat verder onder het kaartje en de foto

ANWB Verkeersinformatie
Verkeerssituatie in Twente rond 16 uur
News United
Snelwegen A1 en A35 geblokkeerd bij knooppunt Azelo

Tegelijkertijd liggen op andere plekken in de provincie en net daarbuiten nog de resten van de afvaldumpingen gisteren. Rijkswaterstaat laat nog afval op de A28 bij Staphorst en op de A1 bij Voorst opruimen. Op de A28 is ter plekke maar een rijstrook open en de A1 was bij Voorst tot het begin van de middag in westelijke richting nog geheel afgesloten.

RTV Oost
Eerder vanmorgen trokken boeren met trekkers over N36 op naar de A35

Deel artikel: