Dit is een nieuwsbericht van
NH

Weesper wandelt naar huis omdat treinen niet rijden: uitgeput en onderkoeld gevonden

Een Weesper die vannacht van Gouda naar huis wilde lopen omdat er geen treinen meer reden, is vanmorgen uitgeput en met ernstige onderkoelingsverschijnselen gevonden door de politie. De 29-jarige man was bijna thuis na een wandeltocht van bijna elf uur, maar raakte met Weesp in zicht uitgeput.

De man wilde gisteren aanvankelijk met de trein naar huis gaan, maar toen die vanwege het barre winterweer waren uitgevallen, besloot hij de 54 kilometer van Gouda naar Weesp te gaan wandelen. De omstandigheden waren heftig: het sneeuwde continu en de temperatuur lag rond de -5 graden.

De Weesper belde onderweg met zijn moeder om te vertellen dat hij aan het wandelen was, het koud had en uitgeput was. Daarna verbrak de verbinding plots en alarmeerde de moeder de politie.

Er werd meteen een grootscheepse zoekactie naar de man op touw gezet, met meerdere politiekorpsen en onder meer de politiehelikopter.

Warme jas en deken

De man werd gevonden op het fietspad van de N236 vlak voor de Weesperbrug. Agenten hebben hem meteen opgewarmd door een jas en een isolatiedeken over hem heen te leggen. Ambulancepersoneel heeft de man onderzocht. Daarna kon hij snel met zijn familie worden herenigd.

Deel artikel: