Dit is een nieuwsbericht van
NH
Aangepast

Politie roept VanMoof-eigenaars op te stoppen met aangiften na faillissement

Bezitters van een VanMoof-fiets proberen in groten getale aangifte te doen bij de politie voor diefstal vanwege het faillissement van de fietsfabrikant. Volgens de politie kunnen zij niets voor hen betekenen en is aangifte niet mogelijk. Er wordt gevraagd om geen meldingen meer te doen.

Het gaat volgens de politie om gedupeerden die een fiets hebben gekocht, maar die nog niet hebben gekregen, of om mensen die hun fiets hebben weggebracht voor reparatie. De VanMoof-gedupeerden zijn bang dat zij hun fiets niet krijgen en noemen het daarom 'diefstal'.

De politie kan niets voor hen betekenen, zo maken zij duidelijk via Twitter. "Een faillissement betreft een civiele en geen strafrechtelijke aangelegenheid. De politie kan, hoe vervelend ook, om deze reden niets betekenen." Aangiften en meldingen die worden gedaan neemt de politie niet in behandeling.

Failliet verklaard

Vanochtend werd duidelijk dat VanMoof door de rechtbank failliet is verklaard. Het bedrijf maakte al jaren geen winst en kreeg vorige week uitstel van betaling. Daarnaast werd duidelijk dat VanMoof vorig jaar een verlies leed van 80 miljoen euro.

In een reactie liet het bedrijf vanochtend weten dat de curatoren die zijn aangesteld nog op zoek gaan naar de mogelijkheid voor een doorstart van de fietsfabrikant. Het bedrijf doet voor de rest geen uitspraken.

Deel artikel: