Dit is een nieuwsbericht van
NH
Aangepast

Rotondes op circuit Zandvoort en douanekatten: dit zijn de beste Noord-Hollandse 1 aprilgrappen

Elk jaar is de eerste van april dé dag voor grappenmakers om flink uit te pakken. Ook Noord-Hollanders nemen elkaar dit jaar weer graag in de maling. NH zette de leukste 1 aprilgrappen uit onze provincie op een rijtje.

Controleert dit beestje binnenkort jouw bagage op Schiphol?

Al snuffelend Alkmaar ontdekken

Wie de mooie binnenstad van Alkmaar wil verkennen, kan dat vanaf zaterdag doen met een hond. De stad start het project 'Alkmaar Prachthond': daarmee kunnen bezoekers honden lenen om samen met een trouwe viervoeter door het historische centrum, de duinen of de polders te schuifelen.

De hond krijg je een dagdeel gratis mee, net als een leuke wandelroute en poepzakjes. Want bij het wandelen met een hond horen ook minder leuke dingen.

Formule 1-circuit Zandvoort introduceert rotondes

Een rotonde op een Formule 1-circuit klinkt misschien wat gek, maar circuit Zandvoort durft het aan. Het wordt het eerste F1-circuit ter wereld met een aantal van deze verkeerspleinen.

Volgens ingenieursbedrijf Prommenz, die de rotondes hebben ontwikkeld, zijn er een paar goede redenen om de rondgangen te introduceren op het circuit. "Een rotonde zorgt ervoor dat coureurs moeten afremmen. Dit zorgt voor een reductie van 8% CO₂-uitstoot per ronde."

"Daarnaast zorgt een rotonde ervoor dat je elkaar voorrang moet geven. Een veiligere oplossing dan elkaar vlak voor de bocht nog willen inhalen. Tot slot brengt een rotonde veel nieuwe strategische voordelen met zich mee. Nu moet je elkaar dus op hele andere manieren gaan inhalen. Zo wordt het racen nog interessanter om naar te kijken."

Tekst gaat door onder de video.

Nieuwe shirtsponsor Ajax

Groot nieuws van het Amsterdam Museum: per 1 april (hoe toevallig) wordt het stadsmuseum de nieuws shirtsponsor van Ajax. Het zogenaamde 'cultuurtenue' bevat het museumlogo en is ontworpen in de huisstijl van het museum met de kleuren rood, magenta, ossenbloedrood, zwart en wit. Met de shirts willen Ajax en het museum "invulling aan de gezamenlijke wens om de wereld te veroveren, met voetbal én met cultuur", schrijven ze op hun website.

Maurice Seleky, hoofd Communicatie & Marketing van het Amsterdam Museum, is blij met de nieuwe samenwerking. Hij denkt dat de spelers met het nieuwe tenue een stuk uitgeruster aan de wedstrijden kunnen beginnen. "Met hun cultuurtenue kunnen de spelers van Ajax in hun vrije tijd naar musea, bioscopen, concertzalen en theaters. Dankzij zo’n cultuurbezoek kunnen de spelers weer even tot rust komen en mentaal opladen. Zo probeert het Amsterdam Museum een bijdrage te leveren aan het succes van Ajax."

Tekst gaat door onder de tweet.

Utrecht annexeert 't Gooi

Groot nieuws vanuit 't Gooi: er zouden vergevorderde gesprekken zijn om de regio bij de provincie Utrecht te voegen. Dat staat in een brief van de Regio Gooi en Vechtstreek. De provinciale herindeling zou al per 1 januari 2025 kunnen gebeuren. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de regio in vervulling, zo is te lezen in de brief. De regio zou zich altijd meer verbonden hebben gevoeld met Utrecht dan Noord-Holland.

In de brief staat dat deze zaterdag om 13:00 uur in de Burgerzaal van het Hilversumse raadhuis een persconferentie wordt gehouden. Daar zullen de zes burgemeesters van de betrokken gemeenten tekst en uitleg geven.

Voor iedere inwoner van 't Gooi bij wie het zweet nu uitbreekt: wees gerust, het is een grap. Dat bevestigt Hans Scholten van de gemeente Hilversum aan NH. Voorlopig blijft 't Gooi nog gewoon bij Noord-Holland horen.

Helderse bakkerij Dunselman introduceert PaasAI

Bakkerij Dunselman uit Den Helder houdt van innoveren. Om Pasen te vieren hebben ze iets nieuws bedacht: het ontwerpen van je gepersonaliseerde paasei met behulp van Artificial Intelligence (AI). Daarom introduceren zij nu PaasAI.

Met PaasAI kun je niet alleen de buitenkant van je paasei versieren, maar heb je ook invloed op wat er in zit. Op basis van je persoonlijkheid worden de ingrediënten vastgesteld. Wil je ook je eigen PaasAI? Upload dan je foto op de website van Bakkerij Dunselman.

Tekst gaat door onder de video.

Kaas van ezelsmelk

In Noord-Holland wordt er ontzettend veel kaas geproduceerd. Daar zitten ook bijzondere soorten tussen, zoals brandnetelkaas, mosterdkaas en de Gooische Pikante. Als het aan kaasproducent Henri Willig ligt, komt daar een bijzondere nieuwe soort bij.

Hij wil namelijk kaas maken van ezelsmelk. Nu horen we je denken: 'Kan dat?' Jazeker, maar die kaas is wel extreem duur. Ezels geven maar twee en een halve liter melk per dag en voor een kaas van ezelsmelk is minimaal 25 liter mogelijk. Dat maakt het een van de duurste kazen ter wereld: voor 100 gram betaal je vijftig euro bij Willig.

Helaas moeten we de kaasliefhebbers teleurstellen: het blijkt om een 1 aprilgrap te gaan.

Nieuw personeel bij de douane?

De douane controleert elke dag of mensen niet met vals geld of illegale goederen de grens over willen. Om het vliegen nog een beetje veiliger te maken, is het mogelijk dat je binnenkort een nieuw soort speurdier ziet: de douanekat.

Volgens de douane zijn katten uitermate geschikt voor het controleren van bagage en verdachte passagiers. De diertjes zouden namelijk leniger en wendbaarder zijn dan honden. Ook zijn het uitstekende sluipers, die controles ongemerkt kunnen uitvoeren. En hoe schattig is dit beestje, met zijn gele hesje?

Deel artikel: