Dit is een nieuwsbericht van
NH
Aangepast

Jasper (21) heeft nu al zijn eigen basketbalclub: "Dit is m'n kindje"

Studeren alleen is niet genoeg voor de 21-jarige Jasper Steur. De Bussumer is nu al ruim een jaar voorzitter van zijn eigen basketbalclub. "Ik heb altijd in Huizen gebasketbald en dacht: waarom kan dat niet gewoon in Bussum?", vertelt Jasper.

Jasper is 21 en heeft nu al zijn eigen basketbalclub

"Ik ben zo trots, dit is een soort van mijn kindje hè", vertelt Jasper lachend. "Volgens mij ben ik de jongste voorzitter van Nederland. Maar als er iemand jonger is, kom ik graag met hem of haar in contact."

Jasper basketbalt al sinds zijn elfde, maar een zware blessure aan zijn enkelbanden is uiteindelijk de aanleiding om aan zijn droom te beginnen. "Ik had beide enkelbanden afgescheurd en toen dacht ik: 'waarom begin ik niet iets dichterbij?'. Voor mijzelf en voor de mensen in de buurt."

Quick Lions

En na hard werken waren de Bussumse 'Quick Lions' een feit. "Met een vriend kwam ik op die naam", lacht hij. Hij trommelde meerdere vrienden op om de club in 't Gooi een succes te maken. "Volgend jaar hebben we zes teams rondlopen. Ik vind het prachtig dat kids in Bussum nu gewoon hier kunnen basketballen."

Zo makkelijk dat je dichter bij huis bent, dan ben je toch sneller geneigd om te ballen.

Marnix - Quick Lions

Al waren een paar vrienden best sceptisch toen zij het plan van Jasper voor het eerst hoorden. "Ik basketbalde in Amsterdam en vond dat wel prima", vertelt Marnix, nu teamgenoot van Jasper. "Toen kwam ik erachter hoe makkelijk het is als je dichter bij huis bent. Dan ben je toch sneller geneigd om te ballen."

Hoogste niveau

En de Quick Lions doen het zeker niet onverdienstelijk. Na een half jaar mochten ze vervroegd promoveren, dus komen ze nu uit op het derde niveau van Nederland. "Het zou mooi zijn als we het hoogste niveau van Nederland kunnen halen, maar dat is nog een hele lange weg", besluit Jasper.

Deel artikel: