Dit is een nieuwsbericht van
L1 Nieuws
Aangepast

Joost Klein emotioneel op Pinkpop: 'Why the fuck not 2025'

Joost Klein opende zaterdag de tweede dag van Pinkpop. De zanger stond met zijn iconische blauwe schouderpak op het podium en bracht iedereen direct in de stemming met zijn songfestivalhit 'Europapa'.

De zanger trad bijna een uur op en zong naast zijn songfestivalhit ook onder meer 'The Bird Song' en zijn nieuwe single 'Luchtballon'.

Emotioneel

Joost Klein oogde tijdens zijn optreden meermaals emotioneel. Hij bedankte het publiek en de mensen om hem heen voor alle steun. "Netherlands, I am speechless", zei hij. "Zonder deze mensen, de band en de mensen om mij heen, was er ook geen Eurovisie geweest. Er hebben zoveel mensen zo hard gewerkt, maandenlang, iedereen!"

Hij kreeg meermaals tranen in zijn ogen. "Ik wilde een normaal optreden doen op Pinkpop, maar dit overvalt me", zei hij. Tijdens zijn optreden vertelde hij bovendien dat hij niks verkeerd had gedaan daar, in Malmö.

In 2025 weer?

Klein sloot het optreden af met een alternatieve remix van 'Europapa'. En hij riep: "Ik heb niks meer te melden, ik heb m’n ziel en zaligheid in Malmö gelaten. Maar weet je, why the fuck not 2025?" Of hij daarmee doelt op een nieuwe deelname aan het songfestival of Pinkpop volgend jaar, is niet duidelijk.

Bekijk zijn optreden van 'Europapa' tijdens Pinkpop in onderstaande video

Deel artikel: