Dit is een nieuwsbericht van
L1 Nieuws
Aangepast

Horeca in Venlo boos: geen groot scherm tijdens EK voetbal

De gemeente Venlo geeft geen toestemming voor het plaatsen van een groot scherm met de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal.

Wel mogen ondernemers maximaal één televisiescherm op het terras zetten tijdens de wedstrijden van Oranje. Hiervoor hoeven ondernemers geen aanvullende vergunning bij de gemeente aan te vragen.

Ondernemers niet blij

Horecaondernemer Erik Schreurs van de 'In den Dorstige Haen' is niet blij met het besluit van de gemeente, zo vertelt hij tegen Omroep Venlo. "Ik baal er enorm van. Wij zitten anders in de wedstrijd dan de gemeente." Andere horecaondernemers op de Markt delen de mening van Schreurs.

Gemiste kans

De horecaondernemers noemen het een gemiste kans. Schreurs: "Sport verbroedert, vooral als het Nederlands elftal speelt. Dan heb je zo'n leuke sfeer. Dat zie je in alle steden, behalve nu dus in Venlo."

Regels

Het plaatsen van een televisiescherm is wel aan een aantal regels gebonden. Zo mag het televisiescherm een maximale diagonale doorsnede van 200 cm (78 inch) hebben en er is maximaal één televisiescherm per horecabedrijf toegestaan. Het terras mag uitsluitend worden ingericht met het reguliere terrasmeubilair. Barkrukken of statafels zijn verboden en ook het plaatsen van een buitenbar mag niet.

Horst en Venray

Voetbalfans kunnen op het Schouwburgplein in Venray en het Lambertusplein in Horst aan de Maas wél op een groot scherm naar de poulewedstrijden van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap kijken. In Horst aan de Maas gaf de gemeente toestemming vanwege de populariteit van grote sportevenementen, het versterken van het gevoel van nationale eenheid en saamhorigheid en het maatschappelijke belang.

Deel artikel: