Dit is een nieuwsbericht van
L1mburg
Aangepast

Limburg aan kop als beste binnenlandse vakantieplek

Voor de Nederlander die in eigen land vakantie viert, heeft Limburg verreweg het meest te bieden.

Dat blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Natuur

Onze provincie steekt boven de andere provincies uit als het gaat om de kwaliteit van het verblijf en de goede sfeer. Na Limburg volgen Drenthe, Gelderland en Zeeland als beste alternatieven voor een vakantie. De twee eerstgenoemde provincies scoren wat natuurschoon betreft vergelijkbaar met Limburg. Van de natuur in onze provincie geniet men het liefst tijdens een rit.

Ook in 2022 stond Limburg al bovenaan de lijst als beste vakantieplek voor Nederlanders die in het binnenland eropuit trekken.

Maastricht

De aantrekkelijkheid als vakantieprovincie heeft Limburg voor een groot deel te danken aan de hoofdstad. Maastricht wordt door de Nederlander ervaren de meest sympathieke stad van het land. Vooral de kwaliteit van het verblijf, sfeer en omringende landschap komen hier ook weer naar boven als punten die vakantiegangers het meest kunnen waarderen. Na Amsterdam zou Maastricht de meest dynamische en creatieve stad zijn, met de mooiste architectuur en beste horeca. Alleen in Amsterdam en Rotterdam hebben toeristen meer winkelplezier.

Vakantie in eigen land

Van de Nederlanders die deze zomer op vakantie gaan, kiest 22 procent voor een vakantie in eigen land. In 2022 was dat aantal nog twee keer zo hoog. De coronacrisis zou daar invloed op gehad hebben. In vergelijking met 2019, pre-corona, is er een stijging te zien van 13 procent van het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat.

Deel artikel: