Jeanne Rutgers
Dit is een nieuwsbericht van
L1mburg
Aangepast

20-jarige saxofonist blaast sterren van de hemel naast idool

Karsten Belt uit Weert kreeg van zijn idool Dean Lewis de uitnodiging van zijn leven: de Australiër vroeg hem of hij hem met saxofoon wilde bijstaan tijdens een optreden in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Belt gaf zodoende op 22 november in Paradiso twee shows weg samen met de verafgoodde Lewis.

Enorme eer

Aanleiding voor de uitnodiging was een TikTok-filmpje dat Karsten maakte waarin hij een van Lewis' bekendste nummer 'Be Allright' van een saxofoonsolo voorziet. Het filmpje passeerde ook het beeldscherm van de muzikant zelf. Een uitnodiging via Instagram van de man himself was daarvan het bewijs, al moest dat wel even indalen bij Belt. "Het is echt heel apart. Hij is gewoon een wereldartiest. Een enorme eer."

Doorbraak

Toch bestond er geen moment twijfel bij Belt om samen met zijn muzikale mentor het Paradiso-podium te beklimmen. "Natuurlijk was ik gespannen, maar dat waren meer gezonde zenuwen. Dit kan een doorbraak betekenen."

Toekomst

Belt hoopt binnenkort nog meer artiesten van statuur bij te staan. "Bijvoorbeeld Calum Scott heb ik zelf benaderd. Die was ook enthousiast dus daar hoop ik nog wat van te horen." Hoewel een glansrijke carrière in de muziek begint te lonken, zijn de prioriteiten van de 20-jarige informaticastudent nog onveranderd. "Ik ben aan het kijken naar mogelijkheden om mijn studie uit te stellen of te verlengen. Maar dat diploma wil ik sowieso halen. Dat geeft toch een gevoel van veiligheid."

Deel artikel: