Dit is een nieuwsbericht van
L1mburg
Aangepast

Dickalender 2022: elke dag een foto van een echte piemel

Drie vrouwen uit Maastricht maken de Dickalender 2022: een scheurkalender met elke dag een foto van een blote piemel, ook wel dickpic genoemd. De boodschap achter de Dickalender is serieus.

"Er zijn vrouwen die last hebben van ongevraagde dickpics als opening van een gesprek op een datingapp," vertelt initiatiefnemer Laura Janssen (26) uit Maastricht dinsdagmorgen in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Een plaag

L1 vroeg vrouwen in Maastricht of ze wel eens een dickpic hebben gekregen: "Het is haast een plaag", zegt een van de vrouwen die we spraken.

Echte piemels

"Met de scheurkalender geven we de mogelijkheid om naar een piemel te kijken wanneer iemand dat wil. Het is ook onze ervaring dat mannen graag hun gereedschap aan de wereld tonen."

Daarom richten Laura met twee vriendinnen uit Maastricht het platform Dickalender op. Hier kunnen mannen die willen - geheel anoniem - foto’s van hun piemel uploaden. "Inmiddels hebben 290 mannen dat gedaan. We merken dat mannen een boekwerk met 365 echte piemels een super mooi initiatief vinden."

Zodra de 365 foto's binnen zijn, gaat het naar de drukker waar er 1.000 exemplaren van de kalender worden gedrukt.

Deel artikel: