Dit is een nieuwsbericht van
L1mburg
Aangepast

Vernederen en mishandelen prostituee: 30 maanden cel

De rechter heeft André P. (32) veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. Een zwakbegaafde Duitse vrouw werd maandenlang mishandeld en vernederd door de Heerlenaar.

Ze zou gedwongen seks hebben gehad met zeker tachtig mannen en op gruwelijke wijze zijn behandeld door André.

Geen woning

In mei 2018 kwam de verslaafde en zwakbegaafde vrouw bij André wonen, omdat ze geen woning had en hij haar onderdak bood. Volgens André was er sprake van liefde, maar stelde de vrouw na enkele dagen zelf voor om sekswerk te verrichten. Van het verdiende geld konden ze drank, drugs en levensmiddelen kopen.

Vrouw opgesloten

Het slachtoffer heeft een hele andere lezing van de feiten; André zou haar bankpas en identiteitskaart hebben afgepakt en sloeg haar als ze niet deed wat hij wilde. Hij maakte de seksafspraken en de advertentie op Seksjobs.nl. De vrouw werd naar eigen zeggen geregeld opgesloten in een hondenbench als ze niet naar André luisterde.

Mijn hoer

André heeft altijd iedere vorm van dwang ontkend. Een getuige, die door de rechter betrouwbaar wordt geacht, heeft anders verklaard. "André zei: 'Dat is mijn hoer, die verdient geld voor mij.' Hij bepaalde waar ze moest zitten. Ze mocht niet eten, niet drinken en niet naar het toilet. Haar benen waren helemaal blauw. Het leek alsof die vrouw onder een trein was gekomen."

'Was slaaf'

De rechter acht bewezen dat André zich schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel en mishandeling. Volgens de rechter kon André alles met de vrouw doen wat hij wilde. "Ze was zijn slaaf. Deze vrouw is gereduceerd tot een voorwerp", zei de rechter maandag. Justitie eiste om die reden een celstraf van zeven jaar, maar daar gaat de rechter bij lange na niet in mee.

Bijna vrij

"Dat is een straf die we meer vinden passen bij een mensenhandelzaak met meerdere slachtoffers", zei de rechter. Hij veroordeelde André tot dertig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Omdat de Heerlenaar al anderhalf jaar in voorarrest zit, komt hij uiterlijk over een half jaar alweer vrij.

"Ik moet het vonnis nog bestuderen en bespreken met cliënt, maar ik ben uiteraard tevreden dat de rechtbank bij het bepalen van de hoogte van de strafmaat rekening heeft gehouden met álle feiten en omstandigheden", zei advocaat Raimon Maessen na het vonnis.

Deel artikel: