Dit is een nieuwsbericht van
L1mburg

Sittards bedrijf ontwikkelt anti-stresstent

Het Sittardse bedrijf MH Roadstyling heeft samen met therapeut en lifestylecoach Mieke Roovers een speciale anti-stresstent ontwikkeld.

Door middel van licht, muziek en geur moet stress in de Recharge Pyramid binnen 20 minuten afnemen.

Lionel Richie

Volgens de bedenkers is de afgelopen jaren de stress op de werkvloer fors toegenomen. "Met alle mailtjes, whatsappjes en andere berichten krijgen we nu 200 keer meer prikkels op een dag dan 20 jaar geleden", vertelt Roovers. "Overvolle agenda’s beheersen ons leven." De coach verzorgt al twintig jaar trainingen prestatieverbetering voor managers en artiesten, waaronder Lionel Richie. "De druk(te) heeft ook een negatieve invloed op de gezondheid en immuunsysteem", verklaart ze.

Jongeren en burn-out

Directeur Jos Mostard van MH Roadstyling is zelf een voormalige psychologisch adviseur. "Twintig jaar geleden zag je vooral dat oudere mensen met een hoge functie een burn-out kregen", zegt hij. "Nu zie ik dat jongeren van begin 20 al klachten hebben. Dat is schrijnend." Ook in zijn eigen bedrijf merkt hij dat. "Dat heeft vaak niks met het werk te maken. Het heeft te maken met de huidige tijd. We moeten van alles en willen van alles."

Mobiel

Volgens de directeur weten de jongeren niet meer hoe ze moeten ontspannen. "Ze zijn constant bezig met hun telefoon, nemen die mee naar bed. De hele tijd piepjes. Daardoor slapen ze slecht. Ze ontspannen niet meer." In de tent moeten de jongeren maar ook de andere medewerkers weer leren hoe ze tot rust komen.

Huidweerstand

Dat wordt ook gemonitord. "We kunnen via de hersenfrequentie en de huidweerstand meten of iemand gespannen is of niet", legt Roovers uit. "De huidweerstand loopt bijvoorbeeld op als iemand meer ontspant."

Muziektherapie

Bij grote bedrijven als Apple en Google wordt al veel rekening gehouden met stress. Daar kunnen mensen zelfs een 'power-nap', een hazenslaapje van 15-20 minuten houden. Maar de Recharge Pyramid gaat een stapje verder. "Wij maken in de tent ook gebruik van muziek-, licht- en aromatherapie", vertelt Roover. "Mensen kunnen kiezen uit verschillende programma's, een koptelefoon met muziek opzetten, waardoor je weg kunt dromen."

Kat uit de boom

Met de relaxtent richt MH Roadstyling en Roovers zich op bedrijven. Maar ook in wellnesscentra en op festivals kan het ingezet worden. De eerste tent staat bij MH Roadstyling zelf . "We hebben hem net in gebruik genomen”, zegt Mostard. "Sommige medewerkers willen het meteen uitproberen. Maar veel kijken ook eerst de kat uit de boom."

Deel artikel: