Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Gelderland

Fietsendief steelt e-bike van nét de verkeerde

Een dief heeft vannacht het verkeerde slachtoffer uitgekozen. Hij probeerde meerdere fietsen en tuingereedschap buit te maken, maar zijn actie eindigde dankzij oplettende buurtbewoners achterin een politiewagen.

In de nacht van zondag op maandag kon een inwoner van Elspeet op een beveiligingscamera live meekijken hoe een man er vandoor ging met zijn fiets. Daarop belde hij met de buurtpreventie in zijn dorp, die meteen in actie kwam.

Maar toen een van de leden van Buurtpreventie Team Elspeet op zijn e-bike wilde springen, bleek dat ook zijn fiets was gestolen.

Speurtocht

Daarop schaalde het buurtpreventieteam op en werd er met man en macht naar de fietsendief gezocht. Al snel stuitte een van de leden van het zoekteam op de verdachten, die aan de Uddelerweg bezig was om de gestolen fietsen in een auto te laden.

De buurtwachten werkten de man tegen de grond en droegen hem over aan de politie. Daarna werd hulp van een politiehond en een politiehelikopter naar de tweede verdachte gezocht, die de benen had genomen. Hij werd niet aangetroffen.

Alle gestolen spullen zijn inmiddels terug bij hun rechtmatige eigenaar. Het gaat om twee e-bikes, een mountainbike, een bladblazer en een heggenschaar.