Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Gelderland

Signe (8) met ernstige spierziekte boekt 'topprestatie'

De 8-jarige Signe van de Vegte uit Arnhem heeft zaterdag bijna 6000 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. Ze deed dat door te zwemmen, fietsen en hockeyen voor dat goede doel.

"Het is een topprestatie", benadrukt haar moeder Caroline de Swart. Signe heeft namelijk zelf een ernstige spierziekte. Toch zwom ze 90 meter, fietste 2200 meter op een aangepaste fiets en hockeyde slalommend door poortjes 700 meter in een hockeyrolstoel. Dat gebeurde bij revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem.

'Ik wil het zelf doen'

"In 2017 hebben we meegedaan aan de Spirathlon. Dat was zwemmen met Signe achter ons in een bootje, op een speciale fiets rijden en hardlopen met een buggy. Nu zei Signe: ik wil het zelf doen", vertelt haar moeder.

"Het viel wel mee, alleen het zwemmen was moeilijk", geeft Signe zelf aan. Ze wist van tevoren niet of ze het vol zou houden, maar uiteindelijk ging het allemaal goed.

Het doel van Signe's actie was om 1000 euro op te halen. "De score is nu 5966 euro", aldus Caroline, "maar het loopt nog op." Signe hoopt over de 6000 euro heen te gaan. Ze wil heel graag dat er voor meer kinderen een diagnose komt en het liefst een medicijn voor alle spierziekten.

Signe met de door verdiende cheque