Dit is een nieuwsbericht van
Omrop Fryslân
Aangepast

Eerbetoon voor Riemer en Foppe: noem tribunes naar beide clubiconen

Tribunes in het Abe Lenstrastadion moeten de namen krijgen van de clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. Dat wil een groepje enthousiaste fans.

Het idee is afkomstig van Frank Beenen, de maker van de SC Heerenveen-podcast 'Radio Camataru'.

Hij is van mening dat er nu maar eens een eerbetoon moet komen voor de beide mannen die zo belangrijk voor de club zijn. Bovendien past it goed in dit jaar van het 100-jarig bestaan van de club waarin clubicoon Riemer van der Velde ook nog 80 jaar werd.

Vaak worden dergelijke eerbetonen pas gegeven als de personen om wie het gaat overleden zijn, maar deze beide mannen zijn er nog, zegt Beenen.

Beenens idee voor de Riemer- en Foppetribunes werd positief ontvangen op sociale media. Er is al een gesprek geweest met de directie van de club. Die wil eerst een 'plan de campagne' maken en dan aan Foppe en Riemer vragen of ze het echt wel willen. Waarschijnlijk zullen ze zeggen dat het niet hoeft, zegt persvoorlichter Marco Heerschop van SC Heerenveen, maar wij als club vinden het een mooi initiatief. Het is een mooie afsluiter van het jubileumjaar.

Omrop Fryslân heeft beide mannen persoonlijk ook gevraagd wat ze ervan vinden. Foppe de Haan geeft aan dat hij er nog over moet nadenken. Van der Velde wil pas een officiële reactiue geven als hij met de officiële plannen wordt benaderd.

Deel artikel: