Dit is een nieuwsbericht van
Omrop Fryslân

Fokkens geïnstalleerd als burgemeester Heerenveen: "Het is een prachtgemeente"

Avine Fokkens is maandagavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heerenveen. De oud-gedeputeerde volgt Tjeerd van der Zwan op, die sinds 2011 burgemeester was in de gemeente.

Fokkens wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente Heerenveen ooit. Ook is ze de eerste VVD'er die deze functie gaat bekleden. Bij haar installatie waren veel gasten, maar ook haar 4 kinderen.

Een volle zaal bij de installatie

"Het is een prachtgemeente. Ik ben heel trots en dankbaar dat ik hier burgemeester mag zijn", zei Fokkens bij haar installatie. Ze heeft veel positieve reacties gekregen en noemt haar ontvangst een 'warm bad'.

"Heerenveen heeft eigenlijk alles", gaat Fokkens verder in het Nederlands. "Het is niet alleen sport, maar ook mooie bedrijven die hier zitten, de cohesie onderling. Je kunt zeilen in Akkrum, je kunt recreëren in Katlijk; dat maakt het ontzettend compleet."

Fokkens zet haar handtekening in aanwezigheid van haar kinderen

"Het is een ondernemende gemeente, maar ook een ondernemende vrouw, dus dat matcht wel", zegt Commissaris van de Koning Arno Brok. "Ze is geen persoon die past bij een beheersgemeente. Er moet wel wat vermaak zijn, wat activiteiten. Dat heeft deze gemeente."

Deel artikel: