Dit is een nieuwsbericht van
Omrop Fryslân

Aankondiging Pride in Kollum levert felle reacties op; regenboogbankje beklad

De aankondiging van HUMAN en 3FM om een Pride in Kollum te organiseren leidt tot felle discussies op sociale media. Naast verschillende reacties op internet is ook het regenboogbankje in het dorp na de aankondiging opnieuw beklad.

Initiatiefnemers HUMAN en 3FM kondigden maandag in een video aan dat ze zaterdag 15 juli een Canal Parade in Kollum organiseren. Kollumers Milan van Brummelen en Kim van Soest schreven naar HUMAN en 3FM om het evenement naar het dorp te halen.

Haatreacties

Op de aankondigingsvideo kwamen via Facebook verschillende haatreacties van mensen die vinden dat het evenement niet past in Kollum. Ook het regenboogbankje in het dorp werd in de nacht na de aankondiging beklad. Tegenover de haatreacties staan ook positieve reacties bij het bericht.

De bekladding van het regenboogbankje

Het was juist dat regenboogbankje dat de aanleiding was voor dit evenement. Het werd eerder ook al eens beklad. Van Soest: "Een paar dagen nadat het bankje was beklad, hoorden we de oproep voor Pride in mijn Dorp op de radio. Die oproep kwam als geroepen, want wij waren juist erg blij met het bankje."

Deel artikel: