Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Flevoland

Almeerse kunstenaar pleit voor expositieruimtes zonder 'bla bla'

"Almere heeft laagdrempelige expositieruimtes nodig, zonder bla bla waar je beslist over kunst moet praten." Dat zegt de 76-jarige beeldhouwer Willem Koot. Hij organiseert daarom samen met anderen maandelijks een tentoonstelling in zijn eigen tuin.

De beeldentuin staat vol met marmeren werken van de kunstenaar zelf. Onder het mom van Kunst bij Koot in de Tuin, wordt dat eens per maand aangevuld met bijvoorbeeld schilderijen, foto's of keramiek van collega's. Daar komen tientallen geïnteresseerden op af.

Koot wil op deze manier toegankelijke en intieme shows organiseren waar belangstellenden gratis naar binnen kunnen en zich niet verplicht hoeven te voelen om hoogdravend over kunst te praten.

Beleven, draaien en voelen

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de marmeren beelden niet alleen te bekijken, maar ook te voelen. Volgens de beeldhouwer zorgt dat voor een andere beleving. Hij moedigt bezoekers daarom aan om zijn werk aan te raken, er mee te spelen of te draaien om zo de kunst letterlijk van een andere kant te bekijken.