Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Flevoland

Tientallen krabben ontsnapt bij Koreaans restaurant in Almere

Personen die zaterdagochtend langs het World Trade Center (WTC) in Almere liepen keken vermoedelijk vreemd op toen tientallen krabben over de stoep voor Koreaans restaurant Soju BBQ liepen. De schaaldieren waren ontsnapt uit piepschuimen dozen die voor de deur van het restaurant stonden.

De krabben hadden kennelijk geen zin om te eindigen als lekkernij. Omdat één van de dozen niet goed was afgesloten zagen zij het buitenlicht en kozen voor hun vrijheid. De schaaldieren gingen vervolgens op ontdekkingstocht in het stationsgebied hoewel ze wel in de buurt van het restaurant bleven.

Naar links, naar rechts

Sommige krabben schoten links de stoep over, anderen gingen rechtsaf over de rode loper voor de ingang van het restaurant. Zo valt te zien op beelden die een ooggetuige maakte. Enkele exemplaren waren minder dapper en probeerden zich tegen de ingang het restaurant in te wurmen.

Mysterie

Een verslaggever van Omroep Flevoland ging naar aanleiding van de video poolshoogte nemen, maar trof geen uitgebroken krabben aan. Wel stonden er twee dozen voor de deur van het restaurant.

Eén doos was bijna vol met krabben, de andere was geopend. Daarin zat slechts één krab. Of de ontsnapte krabben hieruit kwamen, is onduidelijk.

Eigenaar

De eigenaar van Soju BBQ reageerde verbaasd toen hij die beelden van de krabbenparade voor zijn deur zag. Hij moest hard lachen, en weet nog niet of hij zaterdagavond minder krabben op het menu heeft staan dan gepland.

De eigenaar en medewerkers van het restaurant hebben de krabben niet gevangen. Daarmee blijft het een mysterie wat er met de ontsnapte schaaldieren is gebeurd. Heeft een voorbijganger ze gevangen en terug in de doos gestopt of meegenomen naar huis?

Dierenambulance

De dierenambulance kwam ook vergeefs ter plaatse om de dieren te vangen. De medewerkers hebben een andere theorie en vermoeden dat de krabben op het menu van meeuwen zijn beland.