Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Flevoland

Almeerse studenten zijn fietsend in Parijs aangekomen voor goede doel

Het is de twee Almeerse studenten die voor het goede doel naar Parijs fietsten gelukt om op hun bestemming aan te komen. Daan Cuyvers en Robin Klein Boonschate kwamen drie uur later aan dan gepland. Het tweetal legde binnen een dag zo'n 500 kilometer af van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht naar de Franse hoofdstad.

"Mijn knieën functioneren niet meer helemaal naar behoren", vertelt Cuyvers (21) over de fietstocht. Hij moest flink trainen, Klein Boonschate (19) is een triatleet. "Hij had het wat makkelijker." Met hun fietstocht wilden de twee studenten zo'n 25.000 euro ophalen voor het Utrechtse ziekenhuis voor kinderen met kanker. Donderdag stond de teller op 2500 euro, vrijdagmiddag was 2700 euro opgehaald. "Dat komt niet in de buurt maar we hebben een hoog streefbedrag gesteld omdat het zo'n belangrijk doel is."

Actie werd opgezet door verhalen uit omgeving

Cuyvers en Klein Boonschate begonnen aan dit initiatief als schoolopdracht van Windesheim Almere. Die vroeg hen om iets te doen met sociale impact. De fietstocht werd met drie medestudenten uitgedacht. Die reisden achter het tweetal aan in een volgauto.

De vijf studenten kozen bewust voor het Maxima Centrum: ze kennen naasten die in het ziekenhuis hebben gelegen met kanker. "Door BN'ers zoals Bas Smit weten we ook dat het geld daar (bij het Utrechtse ziekenhuis, red.) goed terechtkomt", zegt Cuyvers.

Terugfietsen naar Nederland gebeurt niet. "Dat denk ik niet", lacht de student. "We gaan lekker met de auto terug. We gaan eerst nog even Parijs verkennen en nagenieten van wat we hebben neergezet." Doneren voor de actie kan nog een week. "En we gaan de actie nog presenteren binnen onze opleiding. We zijn zeker nog niet klaar in elk geval."