Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Flevoland

Glasbedrijf meest innovatieve onderneming van Flevoland

Het Lelystadse glasbedrijf GSF Glasgroep is in een verkiezing van meeste innovatieve bedrijven provinciewinnaar geworden. In de landelijke wedstrijd, georganiseerd door de Kamer van Koophandel, werden ze vijfde. Het bedrijf heeft een methode ontwikkeld om nieuwe ramen te maken van afgedankte ramen.

GSF verzamelt oude ramen uit woningen en bijvoorbeeld kantoorgebouwen die worden gerenoveerd. 'Oogsten' noemen ze dat. Normaal gesproken worden die ramen gesmolten en verwerkt tot glazen potten of isolatiemateriaal, maar het bedrijf maakt er hoogwaardigere ruiten van met een zelf ontworpen machine.

Tijdens corona ontwikkeld

"We hebben het idee ontwikkeld in coronatijd", vertelt directeur Maarten Rood. "En inmiddels hebben we veel projecten gedaan met allerlei woningbouwcorporaties en bouwbedrijven."

Andere Flevolandse genomineerden in de wedstrijd waren Hemubo uit Almere, Aquamar Desinfection Products van Urk en Inuka Coaching uit Almere. Deze bedrijven werden op de landelijke lijst van innovatieve bedrijven respectievelijk 48e, 51e en 94e. Er waren in totaal honderd bedrijven genomineerd.