Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Flevoland

Stormloop op uitverkoop bordspellen

Ruim 6000 belangstellenden hebben dit weekend de uitverkoop van bordspellen bezocht in een grote hal in Almere. De outletsale van spelletjesverkoper 999 Games wordt twee keer per jaar gehouden.

Ondanks de populariteit van computerspelletjes, lijkt het bordspel sinds corona weer in de lift te zitten. "Eigenlijk zijn we weer een beetje begonnen", legt een moeder uit. "We deden een tijdje niks maar ik heb de smaak te pakken, zo lekker met de kinderen." Ook een vader kan zich daarin vinden. "Ik probeer wel regelmatig een leuk spelletje te spelen. Zondagmiddag even met z'n allen aan de tafel."

999 Games is een Almeerse uitgever van bordspellen en kaartspellen en werd eerder deze maand nog uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Volgens marketing manager Charlie Hemmes is het gelukt om dit keer tijdens de uitverkoop een verkeerschaos te voorkomen. "We hebben verkeersregelaars om te zorgen dat niemand hier gaat wildparkeren. Automobilisten gaan naar het Almeerderstrand waar pendelbussen klaar staan om je hier naartoe brengen." De vorige keer zorgde de uitverkoop in de Muziekwijk voor files en lange rijen.