Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Flevoland

Gemeenteraad stemt in met onderzoek woningbouw op locatie Dubbel-Op

Er komt een onderzoek naar het type woningbouw dat zou kunnen komen op de locatie van het voormalige pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Lelystad. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten.

Onlangs werd al duidelijk dat het college van burgemeester en wethouders woningbouw op die locatie mogelijk wil maken. Bij de gemeente heeft zich namelijk een partij gemeld die daar huizen wil bouwen. Eerder was woningbouw niet mogelijk, omdat dat gebied in de wijk Wold aangewezen is als duurzaam groen. B & W willen de locatie toevoegen aan de lijst van te onderzoeken plekken waar in Lelystad huizen gebouwd kunnen worden. De gemeenteraad stemt daar nu mee in.

Op voordracht van de ChristenUnie is nu ook afgesproken dat onderzocht wordt op welke manier welzijnsorganisatie 4Fusion betrokken kan worden in de ontwikkelingen van het gebied. 4Fusion begeleidt jongeren die een extra zetje in het leven nodig hebben. Dat doet de organisatie vanuit een naastgelegen kas en tuinen. Als integratie niet mogelijk is zou 4Fusion naar een andere plek moeten verhuizen.

Afbeelding ter illustratie

Precedentwerking


Wethouder Adam Elzakalai is niet blij met het voorstel. Hij waarschuwde de gemeenteraad voor een precedentwerking. Met 4Fusion is namelijk steeds een jaar durend huurcontract afgesloten, waarin duidelijk staat dat de locatie herontwikkeld kan worden. Bovendien heeft de gemeente eerder afgesproken dat zij in dat geval haar uiterste best zal doen een andere plek te vinden voor de organisatie. Maar als je dat van tevoren gaat beloven, kan het zijn dat andere organisaties en instellingen die tijdelijke huurcontracten hebben en moeten verhuizen, daar ook aanspraak op gaan maken.

De gemeenteraad was niet onder de indruk van dat argument. Het voorstel van ChristenUnie werd met 19 stemmen voor en 15 stemmen tegen aangenomen.

Eerst onderzoek, dan pas woningbouw

Een en ander betekent overigens nog niet dat er echt gebouwd gaat worden op de plek in de Wold. Uit onderzoek zal moeten blijken wat mogelijk is. Daarna zal de gemeenteraad zich nog moeten uitspreken over een bestemmingsplanwijziging, want die is nodig om woningbouw in het betreffende gebied toe te staan.