Dit is een nieuwsbericht van
RTV Drenthe

Klimgeiten, op de pedalen! Het Dak van Drenthe is open

De rensters mochten er zondag al van proeven in de Ronde van Drenthe, en sinds deze week kan ook de gewone sterveling zich wagen aan de nieuwe fietsattractie van onze provincie. Het Dak van Drenthe, met zijn top op 63 meter een zeldzaamheid voor Noord-Nederlandse begrippen, is open voor iedereen die zijn klimmersbenen wil testen.

In Nederland moet je voor een serieuze kuitenbijter al snel afzakken naar het zuiden van Limburg, maar met een lengte van 550 meter kan je ook in Drenthe serieus zuurstofhappen.

Lees verder onder de foto:

Het Dak van Drenthe is open voor iedereen

De beproeving van de asfaltberg wordt nog serieuzer met de stijgingspercentages, die oplopen tot maximaal 16,5 procent. Net als de overige klimroutes van de VAM-berg krijg je geen moment om op adem te komen.

Tijdens het EK wielrennen in september maakte het Dak van Drenthe zijn debuut in een profwedstrijd. De vers aangelegde klim was de belangrijkste scherprechter van het parcours. Ook tijdens eerdere NK's en uitgaves van de Ronde van Drenthe was de VAM-berg in het parcours opgenomen, maar lag er nog geen Dak van Drenthe. De top van de VAM-berg lag in die jaren op 48 meter hoogte.

  • RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
  • RTV Drenthe/Karin Mulder

Deel artikel: